Život jedne aplikacije

Apps in Sphere Pattern - World of Mobile Applications
Many application tiles in a spherical pattern, representing a world of available apps

Jedne noći u mračnoj sobi rodila se mala aplikacija. Vodila je poreklo od ideje. Mama joj se zvala Bekend, a tata Frontend. Imala je dobre roditelje. Dok je bila mala i slabašna, oni su bdeli nad njom danonoćno i čuvali je. Kum joj je bio Dizajner. Slao joj je skoro svake godine iz inostranstva najmoderniju odeću.

Nije volela da plače. Ako bi je neko povredio, uplašio, rastužio ili ako bi priznala da je pogrešila, zacrvenela bi se. Umela je često od sreće da pozeleni. Došlo je vreme da krene u školu. Upisala je smer za komunikologiju. Volela je društvene mreže i želela je jednog dana da bude kao one. Idoli su joj bili Instagram, Fejsbuk i Tviter. Divila se njihovoj veličini i moći. Putovale su širom sveta, zalazile u najčudnije delove, imale mnogo prijatelja, posećivale su razne koktel sajtove i stranice. Bila je dobar djak, a kasnije i student. Mrzela predmet IF. Pala ga je čak pet puta. Kada ga je konačno položila, pištala je od sreće.

Završila je fakultet. Rešila je da upiše master. Želela je master na Serveru i smer za Android. Morala je da pobedi na Saboru Aplikacija da bi dospela tamo. Sabor se održavao na Hakatonu. Kada je stigla tamo, videla je druge aplikacije. Popričala je sa njima. One su dolazile sa drugih fakulteta. Sabor je počeo. Na saboru je svaka trebalo da se predstavi i kaže nešto o sebi. Došla je na red. Izašla je pred komisiju.Komisuju su sačinjavali Pinterest i pomoćni sekretar Fejsbuka Mesindžer.
Imala je tremu. Zacrvenela se. Zaboravila je ono što je znala, ali se na kraju nekako izvukla. Otišla je sa drugim aplikacijama u drugu sobu, dok je žiri većao. Primljena je na Server.

Kada je završila master, otišla je na biro za zapošljavanje- Gugl store. Gugl Store je bio biro za zapošljavanje u koji su mogli da upadnu samo odlični studenti. Master je bio glavni uslov. Dugo je čekala da je prime. Hiljadu i jedan kod joj je prolazio kroz glavu. Ušla je. Dala je CV glavnom direktoru Gugl Stora. Popričali su. Svidele su mu se njene preporuke i bila je primljena. Danas radi na Androidu, živi srećno na mobilnim telefonima i putuje svetom.


2 thoughts on “Život jedne aplikacije

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s